Kategori : Edebiyat Tarihi
Fiyat: 1,350.00   Liste Fiyatı : 1,350.00
Ürün Satışta.
Favorilere Ekle
Adet
Format : Kitap
Barkod : 9799756525080
Yayın Tarihi : 2013-12-01
Yayın Dili : Türkçe
Baskı Sayısı : 1.Baskı
Sayfa Sayısı : 1336
Kapak : Karton
Kağıt : 2.Hamur
Boyut : 170 X 250
Hakkında
Yorumlar
Resimler ve Dosyalar
Çağdaş Türk Edebiyatı, Türk edebiyatının Tanzimat'tan günümüze gelişimini, belli başlı aşamalarını, özelliklerini ve temsilcilerini inceliyor. Bu kapsamlı çalışmayla edebiyat tarihimiz, diyalektik bir bakışla incelenip yorumlanıyor; edebiyat tarihçiliğinin başarılı bir örneği sunuluyor. Eserin 1 ve 2. ciltleri Meşrutiyet Dönemini, 3 ve 4. ciltleri ise Cumhuriyet Dönemini kapsıyor.

Edebiyat tarihine diyalektik bakışın zenginliğini taşıyan bu eser, bir baş eserdir bugün ve bu niteliğini yıllarca da koruyacaktır sanıyorum.
-Server Tanilli-

Kurdakul, toplayıcı, derleyici olmaktan çok yorumcu bir edebiyat tarihi anlayışını getiriyor yazınımıza. Bununla birlikte yazınımız, toplumsal açıdan bu yapıtta değerlendiriliyor.
-Adnan Binyazar-

Genç kuşakların edebiyata ve tarihe bakış açılarını çarpıtan tek kitap furyasının ve 'resmi' edebiyat tarihlerindeki çarpıklığın giderilmesini sağlayacak bir eser.
-Alpay Kabacalı-

Çağdaş Türk Edebiyatı her evde bulunması gereken bir başvuru kitabı, tarih, ansiklopedi, bilgi ve bilinç kaynağı; ama her zaman tatla okunabilecek bir güldeste niteliği de var. Edebiyat tarihçiliği böyle olur.
-İlhan Selçuk-

Okullarda ve okullar dışında edebiyatımız üstüne bilgi edinmek isteyeceklerin öncelikle başvuracakları değerde bir tarih kitabıdır. Kitaplıkların başvuru kitabı olacaktır.
-Mehmed Kemal-

Gelişme çizgisini bilmeden, Tanzimattan, Meşrutiyetten bugüne bilinçli bir iz sürmeden bugünün edebiyatını anlama olanağı bulamayız. Şükran Kurdakul'un çalışması bu fırsatı veriyor bize.
-Doğan Hızlan-

Setin İçindeki Kitaplar;
1. Cilt Meşrutiyet Dönemi - 1
2. Cilt Meşrutiyet Dönemi - 2
3. Cilt Cumhuriyet Dönemi - 1 (Şiir)
4. Cilt Cumhuriyet Dönemi 2 (Öykü/Roman, Deneme/Eleştiri, Edebiyat Tarihi, Tiyatro/Düşün)

Okuyucu Yorumları