|
Format |
: Kitap |
|
Barkod |
: 9786054325603 |
|
Yayın Tarihi |
: 2011-08-13 |
|
Yayın Dili |
: Türkçe |
|
Baskı Sayısı |
: 1.Baskı |
|
Sayfa Sayısı |
: 198 |
|
Kapak |
: Karton |
|
Kağıt |
: 2.Hamur |
|
Boyut |
: 135 X 205 |
Başın üzerinde yeri vardır misafirin. Ne de olsa misafir bir yerse, kırk bırakır arkasında. Bereket misafirin yediğindedir. Misafirler, kahvelerini içerken kırk yıl sürecek bir hatırın da kapısını açarlar. Anadolu'da değişen bütün o şeylere inat, kalbe giden yol hâlâ mideden geçer. Sofralar kurulur, misafirler mutlu kalktığı bir sofradan, ev sahibi için de bir misafirlik dileyerek ayrılır. Bu kitapta Türkiye'nin şehir şehir en sevileri yemeklerini bir araya getirdik. Gaziantep ve yuvalama, İzmir ve zeytinyağlılar, Balıkesir ve höşmerim gibi ilk âkla gelen yemekleri değil, her şehirde yapılan anne yemeklerinin az konuşulmuşlarını almaya çalıştık. Eseri hazırlarken dostlarımızı arayıp, Senin memleketinin hangi yemeği sana en çok anneni hatırlatıyor? diye sorduk. Dolayısıyla »misafirlerinize pişireceğiniz bu yemekleri, restoranlarda, kebapçı dükkânlarında bulmak kolay değil.' Elif Ayla latif bir davetle Bize de buyurun diyor, Sizi bu akşam hangi ilimizde ağırlayalım? Ve siz misafirinizi her nerede ağırlamak isterseniz, o yerde, o şehirde maharetle kuruyor sofrayı... Öyleyse buyurun Halil ibrahim sofrasına.
Okuyucu Yorumları