Yayıncı : Heyamola Yayınları
Fiyat: 420.00   Liste Fiyatı : 420.00
Ürün Satışta.
Favorilere Ekle
Adet
Format : Kitap
Barkod : 9789756121733
Yayın Tarihi : 2000-01-01
Yayın Dili : Türkçe
Orjinal Adı : Hamsi Kurban O Göze; Deniz, Tarih ve Mutfak Kültürü
Baskı Sayısı : 1.Baskı
Sayfa Sayısı : 200
Kapak : Sıvama Cilt
Kağıt : Kuşe
Boyut : 170 X 240
Hakkında
Yorumlar
Resimler ve Dosyalar
Bu değerli eserde, kültürel ve ekonomik olduğu kadar, gastronomik çeşitliliği ile de dikkat çeken hamsi nin tarihsel süreç içinde toplum üzerinde bıraktığı etki, bilimsel yöntemlerle elde edilen verilerle, disiplinler arası yaklaşımla ve zengin bir görsellikle okuyucuya sunulmaktadır.

Divan Edebiyatı'nın 'divan sahibi son şairi' olan Hamamizade İhsan Beyin 1928'de yayınladığı Hamsinameden ilhamla geliştirilen bu kapsamlı hamsi kitabında; Karadenizin ve hamsinin biyolojik yapısından yola çıkılmış, yörenin kültür tarihinde hamsinin konumu, hamsi terminolojisi, edebiyatı, mutfak kültürü içerisinde hamsi gibi hamsi kültürüne dair birçok başlıkla devam eden içerik, belli başlı hamsi yemeklerinin tarif ve görselleriyle tamamlanmıştır.

Yayın hazırlama aşamalarında; balıkçılık ve buna bağlı olarak taka yapımı, çevre özellikleri, gündelik yaşam içindeki yeri, tarihsel süreç gibi konu başlıklarının yer alacağı bir envanter (alan araştırması / Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin İllerinin sahil şeridi) çalışması yapılmıştır.

Okuyucu Yorumları