Yazar : Namık Kemal
Yazar : Şinasi
Yayıncı : Beşir Kitabevi
Fiyat: 51.00   Liste Fiyatı : 51.00
Ürün Tükendi. Kargo ücreti alınmaz
Favorilere Ekle
Format : Kitap
Barkod : besir-set-17
Yayın Tarihi : 2017-08-15
Baskı Sayısı : 1.Baskı
Sayfa Sayısı : 356
Boyut : 125 X 200
Hakkında
Yorumlar
Resimler ve Dosyalar
VATAN YAHUT SİLİSTRE
Namık Kemal’in en tanınmış eseri olan Vatan Yahut Silistre, edebiyatımızda batılı anlamda sahnelenen ilk eser olarak bilinir.
Eser sahnelendiği gece vatan sevgisiyle coşan seyirciler, Namık Kemal’i görmek için tezahüratlar eşliğinde gazeteye yürür; onu bulamayınca gazetenin önüne bir mektup bırakıp dağılırlar. Bu mektup ertesi gün gazetede yayımlanınca gazete kapatılır ve Namık Kemal, üç arkadaşıyla sürgüne gönderilir.
Namık Kemal, sürgündeyken Abdülhak Hamit’e gönderdiği bir mektupta; dedesinin Kars görevi sırasında, erkek kılığına girerek nişanlısının peşinden gönüllü asker olarak Kars’a kadar gelen ve bir taburun trampetçisi iken şehit olan bir Kürt kızın cenazesine şahit olduğundan bahseder.
Bu eserin kahramanlarından Zekiye karakterini, Kars’taki şehit Kürt kızından esinlenerek oluşturduğu düşünülmektedir.
Vatan Şairi olarak bilinen Namık Kemal’in bu eseri, sadece sahnelendiğinde değil okurken de kişiyi heyecanlandırıyor.

SERGÜZEŞT
Zengin bir ailede çok sayıda cariye ve kölenin olduğu bir evde büyüyen Samipaşazade Sezai, bu romanı oluştururken gözlemlerinden epey yararlanmış, gerçekçi karakterler oluşturmayı başarmıştır.
Romanın kahramanı olan Dilber, Kafkasya’nın bir köyünde henüz dokuz yaşındayken esir tacirlerinin eline düşerek İstanbul’a getirilir. Daha sonra kader ona hem mutluluk hem de büyük ıstıraplar yaşatarak yolunu Mısır’a düşürür.
Daha akıcı ve sade olması, aynı zamanda yazarın tarzının da bozulmaması için titiz bir çalışmayla yayına hazırladığımız eseri beğenerek okuyacağınıza inanıyoruz.

İNTİBAH
İlk adı ‘Son Pişmanlık’ olan eser, edebiyatımızın ilk edebi romanı olarak bilinir. Namık Kemal bu eseri Magosa sürgününde yazmış, onun izni olmadan kitabın adı basım esnasında İntibah: Sergüzeşt-i Ali Bey, Uyanış: Ali Bey'in Macerası, olarak değiştirilmiştir.
Aşk, kıskançlık, intikam, cariyelik gibi konuların yoğun olarak işlendiği eserde; bir hayat kadınına âşık olan Ali Bey’in hem kendi hayatını hem de ailesinin hayatını mahvedişi anlatılır.
Yazar, kitabın sonunda ‘‘Son pişmanlık, fayda vermez.’’ diyerek okuyucuya vermek istediği mesajı da açıkça belirtmiştir.

ŞAİR EVLENMESİ
Şinâsi, batılı anlamdaki ilk Türkçe tiyatro sayılan bu eserinde; görücü usulü yapılan evliliklerin muhtemel ağır sonuçlarını, komedi ögelerini kullanarak anlatır.
Aslında bu, bir güldürü oyunudur. Eski edebiyatımızdaki orta oyunu ile batı tiyatrosunun harmanlandığı bir eserdir. Mahalle imamı, bekçi ve çöpçüde orta oyununa dair izler görülürken; Müştak Bey ve Hikmet Efendi batıyı hatırlatır.

Okuyucu Yorumları