Ve nihayet kokuların lezzetlerle buluştuğu o beklenen cilde sıra geldi!
Türkçe koku literatürünün kurucusu Vedat Ozan'ın tadına doyulmaz kaleminden; tarihin, dünyanın, kimyanın ve de
insanın bildiği Lezzetler için görkemli bir kapanış sahnesi...
Beslenmek için yemekten ziyade damak zevkimizin peşinde giderken dünya tarihini nasıl değiştirdik?
Kapitalizm, baharat ticaretinden mi doğdu?
Mutfaklarımızda tüten dumanlar bize neyi anlatıyor?
Kolalı içeceklerin gerçek hikâyesinden yeni keşfedilen tatlara ve soyluların yasak aşklarına uzanırken başınız
dönmesin, daha köle ticaretinden girip aromalardan çıkılacak...
Elinizdeki bir yemek kitabı ama içinde tek bir yemek tarififi dahi yok!
Bu kitabı okuyunca gurme olmayacaksınız ama gurmeleri terletecek sorular sorabileceksiniz.
Kazın ayağı öyle miymiş, hep birlikte göreceğiz!
Kokular Kitabı, istediğiniz sırayla okuyabileceğiniz dört ciltten oluşuyor: Kokuya dair algının nasıl oluştuğuna
odaklanan ilk kitap, bir ürün olarak Parfümler ve elbette Kültürler içinde kokunun temas ettiği yerleri inceleyen üç
cildin ardından...
Dünyanın sayılı koku uzmanlarından, Türkiye'de burnunun dikine gidenlerin yolunu açan Vedat Ozan'ın Kokular
Kitabı koleksiyonu bu kitapla tamamlanıyor.
Arada ağzınızın tadı kaçarsa bir bardak su için ve derin bir nefes alın.
Nefesle birlikte koku da aldığınızın farkındaysanız, başlıyoruz efendim!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için, amaçlarla sınırlı ve gizliliğe uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Çerezleri nasıl kullandığımızı incelemek ve çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.