|
Format |
: Kitap |
|
Barkod |
: 9799754470016 |
|
Yayın Tarihi |
: 2007-01-01 |
|
Yayın Dili |
: Türkçe |
|
Baskı Sayısı |
: 1.Baskı |
|
Sayfa Sayısı |
: 185 |
|
Kapak |
: Ciltli |
|
Kağıt |
: Kuşe |
|
Boyut |
: 215 X 300 |
Gurme ve yazar Tuğrul Şavkay, 29 Eylül 2003 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. 1951de Nazillide doğan Şavkay, Gatalasaray Lisesinde okudu. Üniversite öğrenimini Avusturyada Graz Üniversitesinde başlayan Şavkay, Türkiyeye dönüp Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesinde sosyoloji eğitimini tamamladı. Aynı fakültede siyaset bilimi alanında master ve doktora yaptı.
Öğrenciyken Kervansaray Oteli mutfağında bulaşıkçı olarak işe başladı. Daha sonra ünlü otellerle restoranlarda, aşçı, yiyecek içecek yöneticisi, danışmanlık gibi görevler yaptı. Beş yıl boyunca da Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslar arası Zeytinyağı Konseyinin tanıtım programlarında görev aldı. Şavkay, bölüm başkanlığı yaptığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kurucuları arasındaydı. Ayrıca çeşitli gazetelerde görevler aldı yazılar yazdı.
Osmanlı Mutfağı
Tuğrul Şavkay
ŞEKERBANK
İçindekiler:
-Çorbalar
-Kebaplar
-Yahniler ve Pilakiler
-Köfteler
-Tava Yemeklerini ve Mücverler
-Yumurta Yemekleri
-Hamurişleri ve Börekler
-Sebze Yemekleri
-Dolmalar
-Pilavlar
-Hamurişi Tatlılar
-Helvalar
-Meyveli ve Sütlü Tatlılar
-Salatalar ve Turşular
-Hoşoflar
-Şuruplar
-Ölçüler
-Kaynakça
-Künye
Okuyucu Yorumları