Türk Halk İnançlarında Beslenme isimli bu çalışmamız da benzeri çalışmalarımızda olduğu gibi büyük ölçüde evvelce verilmiş bildiriler ve armağan kitapları ile ilgili dergilerde yeralmış yazılarımızdan oluşmuştur. Bunlardan bir kısmına zaruri ilaveler yapılabilmiş ve diğer bir kısmına ise gerekli ön hazırlık yapılmış olmasına rağmen hazırlanılan yeni malzemenin eklenilmesi imkânı bulunamamıştır. tuz, ekmek,sarımsak, aşermek, su kısmen elma kısmen helva bunlardandır. Alandan monografi derlenirken ağırlık verdiğiniz objenin yanı sıra diğer kod oluşturmuş inanç unsurları da gündeme gelebilmekte, bunlarla ilgi yeni fonksiyonlar veya farklı yaklaşımlar da derlenebilmektedir. Yumurta-inanç bağlantısını incelemek için yapılan çalışmalar oldukça yenidir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için, amaçlarla sınırlı ve gizliliğe uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Çerezleri nasıl kullandığımızı incelemek ve çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.